Tijdens de negende editie van de Atelierroute toonde Mayke Giesbers in haar achtertuin schilderijen en keramiek. Dit jaar is zij wederom van de partij.
Tijdens de negende editie van de Atelierroute toonde Mayke Giesbers in haar achtertuin schilderijen en keramiek. Dit jaar is zij wederom van de partij.

Veertig kunstenaars openen hun deuren tijdens 10e Open Atelierroute

Algemeen

In het weekeinde van 3 en 4 juni gaan de deuren weer open bij creatieve makers in de gemeente Wijchen. Veertig deelnemers van de Open Atelierroute ontvangen twee dagen lang bezoekers om hun te laten zien wat zij maken. De Atelierroute nodigt uit tot een fietstochtje door Wijchen en de kernen, want ook in Bergharen, Batenburg, Balgoij en Alverna zitten deelnemers beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur klaar om bezoekers welkom te heten. 

Zoals elke keer kent ook deze tiende Atelierroute naast bekende gezichten ook een aantal nieuwe deelnemers. Samen vertegenwoordigen ze een brede waaier aan kunstzinnige disciplines, waaronder sculpturen, objecten, schilderijen, fotografie, grafiek, mozaïek, tekeningen en aquarellen. De onderwerpen en stijlen zijn al net zo gevarieerd; van ingetogen abstract tot kleurrijk realistisch en van fantasievolle objecten tot levensechte portretten. 

Op de overzichtsexpositie in het Kunsthuis, met van elke deelnemer een representatief werk, kunnen bezoekers een beeld krijgen van wat er te zien is. Daar zijn de gratis routeboekjes af te halen. Informatie over de route staat ook uitgebreid op www.kunstkringwijchen.nl 

In verband met mogelijke nagekomen wijzigingen wordt bezoekers aangeraden vooral ook de website te checken.