Foto: Frank Flydrone
Foto: Frank Flydrone

Braderie Wijchen was gezellig druk

Algemeen

Met meer dan honderdvijftig kramen was de braderie in Wijchen weer erg gezellig en druk bezocht. Het evenement dat tijdens Hemelvaart plaatsvond, was vrij te bezoeken. Naast de markt en alle kramen die er stonden, was er ook muziek te horen en stond er een mini-kermis.

Door Romy Vogel

Ieder jaar tijdens Hemelvaart staat de grootste braderie van omgeving Wijchen in het centrum. De kramen verschillen van kleding tot huishoudspullen en edelstenen. Er was voor ieder wat wils. Daarnaast stonden er genoeg eettentjes en stond er een podium met dj en later twee zangers op het Sterreboschplein. Het zonnetje zorgde ook nog eens voor een goede sfeer en volle terrassen. Kinderen konden genieten van een mini-kermis waar zij bijvoorbeeld konden ponyrijden.

Sommige webshops stonden ook met en kraam op de braderie. “Het is leuk als mensen je merk zo leren kennen in plaats van alleen op het internet. We hebben geen fysieke winkel, maar voor vandaag hebben we dat wel eventjes. We krijgen dan ook hele leuke reacties van mensen”, liet de eigenaar van een online conceptstore weten.

Op de braderie was een diversiteit aan kramen met lekkernijen te vinden. Een kraam die eruit sprong was de stand met Engelse tongstrelers, zoals scones en ‘apple pies’. Een paar kramen verderop stond een viskraam waar men genoot van verse paling en zalm en daarnaast genoten kinderen van een aardappel twisters. Kortom, het was een zeer geslaagde en zonnige dag in Wijchen tijdens Hemelvaart.